ΕΛΕΚΤ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Α.Ε.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτελεί «κόσμημα» για τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα τόσο για την Ελλάδα όσο και διεθνώς. Οι εγκαταστάσεις των Σχολών του Ιδρύματος καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η ΕΛΕΚΤ Α.Ε. είχε αναλάβει για μακρά χρονική περίοδο την καθαριότητα των περισσότερων Σχολών του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα την ομάδα Κτιρίων του Ε.Μ.Π. στα Πατήσια που περιλαμβάνει το εμβληματικό κτίριο, την ομάδα κτιρίων Πολιτικών Μηχανικών, την ομάδα κτιρίων Μηχανολόγων και Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, την ομάδα κτιρίων Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, ομάδα κτιρίων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, κ.α. Η έκταση των συνολικών εγκαταστάσεων του Ε.Μ.Π. είναι πάνω από 1.000.000 τ.μ. και οι στεγασμένες κτιριακές εγκαταστάσεις είναι πάνω από 250.000 τ.μ. Οι δυσκολίες του έργου στην καθημερινή καθαριότητα είχαν να κάνουν με τις αποστάσεις μεταξύ των εγκαταστάσεων, την εξειδικευμένη μεθοδολογία καθαρισμού που απαιτείται ανά κτίριο, τις απαιτήσεις σε ότι αφορά τις περιοδικές εργασίες αλλά κυρίως τις έκτακτες καταστάσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μετά από περιστατικά βανδαλισμών, δολιοφθορών και γενικότερα κακής χρήσης των εγκαταστάσεων.

Οι τρόποι που αντιμετωπίσαμε το έργο και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του είχαν να κάνουν με την συντονισμένη μεταφορά του προσωπικού εντός των εγκαταστάσεων, την χρήση ειδικών μηχανημάτων για εξοικονόμηση πόρων όπως επικαθήμενες μηχανές, σάρωθρα, αναβατόρια, κλπ, την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε κτιρίου, και την δημιουργία ομάδας διαχείρισης γενικών και έκτακτων εργασιών με εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας (ενδοσυνεννόηση).

Η ΕΛΕΚΤ Α.Ε. υπήρξε αξιόπιστος συνεργάτης του Ε.Μ.Π. για πολλά έτη και ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία στις απαιτήσεις του έργου όπως άλλωστε προκύπτει και από το πλήθος των συστατικών επιστολών που έχουμε από το συγκεκριμένο Ίδρυμα.